Redigere bilder gratis

Get Paint.NET!

Paint.NET er et gratis bilde og foto redigerings program for datamaskiner med Windows.
Gratis programmet har et intuitivt og nyskapende utseende med støtte for lag, ubegrenset angre, spesialeffekter, og en rekke nyttige og kraftige verktøy. Et aktiv og voksende nettsamfunn gir vennlig hjelp, opplæring og utvidelser.

Opprinnelig ment som en gratis erstatning for Microsoft Paint-programmet, har Paint.NET vokst til et kraftig men enkelt bilde og foto redigerings verktøy. Det har blitt sammenlignet med andre programmer som Adobe® Photoshop® og The GIMP. Vår mening er at Paint.NET er mye enklere å bruke enn både Photoshop og Gimp. Programmet er gratis både til privat og kommersielt bruk.

Med Paint.NET PlugIns (utvidelser) kan man ikke bare legge til ekstra verktøy, man kan også få muligheten til å åpne photoshop (psd) filer, ikoner (ico), pekere (cur) og all slags andre filtyper.

gimpGimp
Kraftig bildebehandlings-verktøy. Opprinnelig brukt i Linux-miljøet, men har nå fått fotfeste blant Windows-brukere. GIMP fremste formål er å kunne manipulere bilder, men kan også brukes til simpel tegning. Meget bra! Kan sammenlignes med Adobe Photoshop

irfanviewIrfanView
Meget bra billedvisnings/billedbehandlings program, som gir deg muligheten til å åpne de fleste bildeformater.
Noen av formatene krever at du laster ned tilleggsverktøy. (IrfanViews hjemmeside).

PicasaPicasa 2.0
Picasa søker gjennom harddisken og finner alt du måtte ha av bilder. På en enkel måte kan du organisere og legge til kommentarer i et enkelt og ryddig programvindu. Picasa gir deg også muligheten for å lage lysbildeshow som kan lagres på CD eller nettside med et utvalg av bilder du kanskje vil dele med andre.

now3dNow3d er et gratis 3D-modelleringsprogram for Windows.
3D tegning kan være veldig gøy, men også meget vanskelig. Det finns flere enkle brukerveiledninger på Now3Ds nettsted. Det er jo lov å prøve...

af5A.F.5 Rename
Skal du endre navnet på flere filer samtidig? AF5 Rename gjør jobben enkelt for deg. Dra og slipp filene. AF5 Rename lager nye filnavn på et blunk. Legg til ønsket dato i filnavnet. Bytt ut en del av filnavnet. Endre bokstavene fra store til små, ... Bruk teller til å sette nummer foran navnene. Legg til fil informasjon. (laget dato, størrelse)