Hva er Spyware & Adware

Når du laster ned et kult gratis program, en screensaver, et spill eller "andre" gratis programmer så kan det være at du får litt mer en du hadde ventet deg. Selv ved normal surfing mottar datamaskin en hel del adware og spyware.

Spyware er små programmer som legges inn på datamaskinen uten at du vet det. Vanligvis får du som sagt Spyware fra programmer som ser helt harmløse ut, men du kan også få det fra nettsted som bruker spesiell ActiveX kode. Slik kode kan både være på en vanlig nettside, men den kan også være bygget inn i pop-ups og lignende

I dag finnes det trolig millioner av shareware og freeware programmer som kommer med adware og spyware. Antallet "dårlige" nettsted er det umulig å kalkulere.

Hvordan fjerner man spyware?

anti virusMalwarebytes er et populært program som gir PC-en din en ekstra beskyttelse mot skadelige programmer. Programmet kan brukes til å fjerne skadevare som ikke andre antivirus oppdager.

anitvirusKaspersky Security Cloud Free gir deg også full beskyttelse uten kostnad. Kaspersky gjør det meget bra ved testing og er for vårt valg for fullverdig beskyttelse av PC-er.

avastAvast 4.6
Avast er et flott antivirus program som har automatisk e-post skanning, enkel oppdatering og er enkelt å bruke. For å få full utgave, med alle verktøy, må du registrere programmet online.

avgAVG Antivirus Free Edition
AVG Antivirus er kanskje det mest kjente antivirus programmet som er gratis. AVG Antivirus kommer med automatisk oppdatering, sanntids-skanning, e-post skanning, og "On-Demand Scanner".

zonealarmZoneAlarm
Sikkerhetsprogram som blokkerer stort sett alle angrep mot din datamaskin. Programmet har blitt kåret til det beste flere ganger i pc-blader og på internett. Det er enkelt i bruk og gratis